Wat is Reiki?
Reiki is de Japanse term voor universele energie en is één van de meest effectieve en populaire vormen van traditionele geneeskunst. Rei staat letterlijk voor universum en ki staat voor levenskracht of energie. De energie is met het blote oog niet waar te nemen, maar de effecten ervan zijn onmiskenbaar.

Reiki werkt door middel van handoplegging

Reiki werkt door middel van handoplegging en het ‘sturen’ van energie. De behandeling brengt een aantal processen op gang waardoor lichaam en geest in staat zijn te helen, op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Ook het zelf genezend vermogen wordt aangescherpt.
Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en je krijgt precies wat je nodig hebt. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd.

Reiki, De Behandeling
Je ligt bij mij in de praktijk op een behandeltafel met je kleding aan. De schoenen gaan uit en eventuele sieraden en de bril gaat af. De sfeer die wordt gecreëerd zal ontspannen zijn. Kaarsjes zullen branden en heerlijke ontspannen muziek zal op de achtergrond te horen zijn.

De behandeling bestaat uit rustige handopleggingen. Op vastgestelde posities leg ik mijn handen op het lichaam. Deze posities zijn gerelateerd aan de 7 hoofdchakra’s die het lichaam kent.

Zowel de voor- als achterkant van het lichaam wordt behandeld, inclusief het hoofd.
Op gevoel zet ik ook edelstenen in tijdens de behandeling . Deze zullen tijdens het geven van de Reiki bepaalde aandachtspunten/ chakra’s nog beter laten doorstromen.

Na de behandeling wisselen we de ervaringen met elkaar uit en krijg je van mij een glas water om zo de losgekomen afvalstoffen en energieën makkelijker af te voeren.

Hygiëne:
Schone kleding en een fris gewassen lichaam veraangenaamt de behandeling.

Duur:
De behandeling duurt maximaal 60 of 90 minuten.
Eén behandeling is voldoende als je alleen verlichting wilt.  Als je kiest voor verandering adviseer ik je een traject aan te gaan waarbij je vijf behandelingen ontvangt van 90 minuten per sessie. Samen plannen wij na iedere behandeling wanneer de volgende zal zijn.

Mensen die de meeste baat hebben bij Reiki zijn de mensen die vaker de behandeling ondergaan. Een Reikibehandeling is een kado aan jezelf. Eén keer per maand of iedere zes weken is niet ongebruikelijk.
Het is jouw keuze.

Zie tarieven voor meer informatie

Reiki is goed bij 
Stress
Migraine / hoofdpijnklachten
Rugklachten
Hoge bloeddruk
Algehele fysieke en/of  emotionele klachten
Slecht slapen
Angsten en fobieën
HSP/hoge sensitiviteit (o.a. beschermings- / aardingsproblemen)
Concentratieproblemen
Communicatieproblemen
Onzekerheid
Emotionele blokkades/ geblokkeerde chakra’s
Afvoeren van afvalstoffen
 

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?