Wat zou je vandaag anders kunnen doen dan gisteren?

door | 4 mrt 2019 | Blog

Je herkent het vast wel. Iets verloopt anders dan dat je je had voorgesteld en de teleurstelling neemt toe. Iemand zegt iets vervelends tegen je en je slaat dicht. Of jij reageert zelf ergens op waardoor je iemand hebt gekwetst.

Achteraf denk je vaak, had ik dit of dat maar gezegd of gedaan dan…enzovoorts.
Helaas kunnen we de tijd niet terug draaien en kunnen deze situaties ook niet meer worden gewist. Natuurlijk mag je even balen of je onrustig voelen. Maar zou het zin hebben om daar de hele nacht en volgende dag(en) mee bezig te zijn? Ben je dan volledig aanwezig met wat en wie er dan op dit moment in jouw leven aanwezig zijn?

Waarschijnlijk realiseer je je wel dat je jezelf dan eigenlijk best veel ontneemt. Het huidige hier en nu gaat volledig aan je voorbij en jouw hele energie gaat op aan die persoon of situatie waar je eigenlijk helemaal niets aan kunt doen. Vaak zeg ik tegen mijn cliënten in de praktijk, we kunnen situaties niet veranderen, maar we kunnen wel iedere keer opnieuw kiezen hoe we ermee omgaan.

Ik wil je daarom uitnodigen om je niet te laten verstikken door de situatie, maar je er anders naar te laten kijken waardoor het je niet opslokt. Zweef er bijvoorbeeld een paar kilometer boven en kijk hoe het dan voor je voelt. Of stel je voor dat een goede vriend of vriendin zich hierin bevindt, wat zou je hem of haar dan willen meegeven?

Vaak lukt het je dan wat makkelijker om ernaar te kijken en daardoor ook om dingen anders te gaan zien. Als je bijvoorbeeld spijt hebt van hoe je hebt gereageerd ergens op, kijk dan wanneer je het anders kunt doen in de nabije toekomst.
Het heeft namelijk weinig zin om jezelf steeds met een zweep over de schouders te slaan.
Kijk er liefdevol naar, leer ervan, laat los wat je niet kunt veranderen en neem mee wat je voortaan anders zou willen doen.

Daarom dan ook de vraag van vandaag:
Wat zou je vandaag anders kunnen doen dan gisteren?

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?