Wat kies je te doen voor jezelf wat stiekem voor een ander is?

door | 7 sep 2021 | Blog

Ja, lees deze vraag nog maar een keer. 😉

Is dat een gezonder leven, een bepaalde training volgen, iets doen of iets kopen?
Is dat echt voor jezelf of stiekem toch voor iemand anders?

Laatst vroeg ik een klant in mijn praktijk wat ze deed voor zichzelf om te ontspannen.
Ze gaf aan dat ze een paar keer in de week sportte. Je zou denken supergoed, toch?
Mede dankzij mijn gewaarzijn en door haar extra vragen te stellen, werd duidelijk dat zij dit vooral deed voor haar kinderen. Zij wilde fit en sterk blijven voor hen, zodat ze altijd op haar konden steunen en rekenen als dat nodig is.

Een andere klant sprak wekelijks met haar moeder af. Dat gaf haar een fijn gevoel. Het bleek uiteindelijk te gaan om een schuldgevoel dat als ze niet zou gaan, haar moeder alleen zou zijn.

Een andere klant wilde graag afvallen en deed dit ook. Later werd duidelijk dat ze dit deed om aantrekkelijk te blijven voor haar partner.

Natuurlijk is met iedere keuze die je maakt en om welke reden je dat ook doet, helemaal niets mis. Ook niet als je iets doet voor een ander. Of het nu is voor je kinderen, partner, familie, werk of klanten.

Uiteindelijk geloof ik er heilig in dat alles wat je kiest doorrimpelt op alle vlakken in je leven. Dus ook op andere gebieden zoals op je gezondheid, relaties, werk enzovoorts.

Kijk eens naar de keuzes die jij maakt of ze daadwerkelijk voor jezelf zijn of stiekem toch voor een ander. En stel jezelf eens de vraag: met welke reden kies ik dit en hoe voelt dat voor mij? Wat zit daar eventueel onder waar je meer aandacht aan mag schenken?
Heb je wellicht bepaalde angsten of onzekerheden? Wat heb je nodig om die eventuele beperkende overtuigingen om te buigen?

Door jezelf deze vragen te stellen, kies je dan toch uiteindelijk wel echt iets voor jezelf.😉

❤ Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?