Wat is het geschenk hierin dat ik nu nog niet kan ontvangen?

door | 28 jun 2021 | Blog

Hey lieve jij,

Ik hoef je echt niet te vertellen dat het leven alleen maar gaat over lachend huppelen door de wei en dat de zon altijd schijnt.
Je weet ook dat de mindere dagen erbij horen.

Soms is het alleen nog wel lastig om situaties en pijnen te zien als een geschenk. Want echt waar: in iedere situatie zit iets moois. Ongeacht wat je meemaakt op emotioneel, relationeel, fysiek of op een ander niveau.

Zoals een medaille ook twee kanten heeft, geldt dat ook voor het goede in iets “slechts” en zelfs andersom.
Het kan alleen soms wat lastig zijn om je daar echt voor open te stellen, dat geschenk te kunnen zien of ontvangen. Zeker als daar veel verwarring, uitdagende gevoelens en pittige emoties bij komen kijken.

Geef jezelf de tijd hiervoor. Kort na een heftige situatie is het wellicht niet helemaal het “juiste” moment om jezelf dit af te vragen. Verdriet en pijn mogen namelijk ook gewoon worden geuit. Neem je tijd daarvoor.

Probeer na een tijdje eens te spelen met deze vraag en laat het daarna los. Deze vraag gaat namelijk niet over het zoeken van een antwoord. Die komt namelijk vanzelf. Onverwachts en op wellicht een andere manier dan dat jij kunt bedenken.

Vertel eens, heb jij jezelf al eens deze vraag gesteld in een heftige periode in jouw leven?
Wil je jouw inzichten en beleving hieronder met me delen?

❤ Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?