Uit de kast

door | 18 mei 2018 | Blog

Laatst was ik samen met mijn vriend in Antwerpen in de bioscoop. Vanuit Bergen op Zoom is dat slechts 25 minuten. Een fantastische manier om letterlijk en figuurlijk even helemaal los te komen van de dagelijkse beslommeringen.

Bij binnenkomst van de kaartcontrole kwam ik deze overheerlijke stellage tegen. Niet alleen waanzinnig om te zien maar ook de boodschap die erop staat kwam binnen:  Life your life in colours!

Zwart-wit
Hoe vaak denken we niet zwart-wit over dingen? Is iets goed of fout? Doen we iets wel of niet? Om nog maar te zwijgen over de (kilo)meters afstand tussen het hoofd en hart waardoor keuzes maken niet altijd even makkelijk is.

Voelen we ons veilig genoeg om onze ware kleuren te laten zien of passen we ons aan en verdwijnen we daardoor veilig in de grijze massa?
Hoe vaak leven we in vaste patronen en durven we het haast niet aan om iets een ‘ander kleurtje’ te geven? En als we ons leven eens goed onder de loep nemen…hoe lang duurt het dan voordat we echt de stap zetten om iets te veranderen?

Kleur bekennen
Hoe fantastisch zou het zijn als je jouw leven alle kleuren van de regenboog geeft en dat je daarmee voluit gaat leven? Gewoon jouw eigen kleur bekennen: zonder oordeel, zonder masker of vaste patronen.

Dat is natuurlijk niet zo snel gedaan als dat het is gezegd. Maar waar kun je dan op korte termijn wel mee beginnen?
Daar heb ik wat op verzonnen. 
Start deze ochtend met jouw kledingkast te openen en trek eens andere kleur kledingstuk aan dan wat je normaal zou doen.
En voel wat dat met je doet de rest van de dag!

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?