Sunday thoughts

door | 4 feb 2020 | Blog

Hoe vaak verschuilen we ons achter redenen om iets niet te kunnen of te hebben in ons leven? Denk bijvoorbeeld aan de beperkingen die we hebben op financieel, relationeel én zelfs op mentaal en fysiek gebied.
Wist je dat wij die grotendeels zelfs creëren door onze beperkende gedachtes, gevoelens en overtuigingen?

Doen we dit dan expres? Nee. Ergens hebben we aangenomen en gemerkt dat het werkt én daarmee ook dat het niet werkt, dus dat het werkt. 😉

De kans is groot dat we dit hebben overgenomen van onze omgeving; bijvoorbeeld van onze ouders. Daarmee hebben we hun zienswijze en gedragingen gekopieerd of doen we onbewust exact datgeen wat ze van ons verwachten of wat ze op ons projecteren.

Natuurlijk kan dit ook zijn ontstaan door iets wat we zelf ooit hebben meegemaakt. Door steeds iets over hetzelfde onderwerp te creëren dat het niet werkt, kunnen we blijven zeggen: zie je wel? Ik kan dat niet! Ik heb dat niet!

Wat als jij jouw volle potentieel zou gaan leven zonder al die excuses. Wat als dat veel minder energie zou kosten, juist omdat je niet meer keihard hoeft te bewijzen dat je iets niet hebt of kunt?

Wat als er ook voor jou een andere realiteit binnen handbereik ligt en dat jij die sleutel bezit naar die deur van oneindige mogelijkheden en potentie?

Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?