Stralend jezelf zijn

door | 28 jul 2021 | Blog

Je hebt het gisteren vast meegekregen in de media. Een meisje dat in de speeltuin met haar vrienden aan het chillen was en agressief werd benaderd door een groepje jongens.

Ze werd zwaar mishandeld omdat ze niet wilde vertellen of ze een jongen of meisje was.
Na iedere schop en klap die daarop volgde en zij haar die vraag steeds bleven stellen, zei ze de magische woorden: ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wil zijn.

Ondanks dat haar tanden, neus en kaak gebroken is, blijft ze kalm en liefdevol.
Ze wil niet dat deze jongens jarenlang worden opgesloten in de gevangenis. Want dat is volgens haar niet de oplossing.

Wauw…ookal vind ik persoonlijk dat je best boos mag worden als iemand je dit aandoet, kan ik alleen maar diep respect hebben voor Frederique. Wat een ongelooflijk dapper en liefdevol persoon.

En ja, iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. Doe wat je gelukkig maakt. Leef jouw leven waar je blij van wordt en maak keuzes vanuit je hart die bij jou passen. Wat de hele wereld er ook van mag en kan vinden.

Maar laten we daarbij ook elkaars keuze respecteren. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar laat iemand wel in zijn of haar waarde. Als iemand gelukkig is met de keuzes die daarbij horen, dan is dat toch alleen maar te respecteren?

Juist doordat de wereld bestaat uit zoveel verschillende mensen, maakt dat de wereld mooi.
Iedereen is uniek.
Laten we dat alsjeblieft zo houden.

❤ 🙏
Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?