Stop met verstoppen

door | 21 feb 2019 | Blog

Herken je dit?
“Als hij/zij zich maar gelukkig voelt.” “Nee zeggen vind ik echt zo lastig.” “Als ik werkelijk zou kiezen voor mezelf en zou zeggen wat ik wil, ga ik zoveel mensen teleurstellen en kwetsen.” “Ik zou me echt een grote egoïst voelen als ik voor mezelf kies.”

Als één van deze gedachtes weleens door jouw hoofd gaat, mag ik je dan deze wake-upcall geven? Als je dat niet wilt dan raad ik je aan om door te scrollen. Its gonna be a spicy one 😎

Hoe lang ben je nog van plan om jezelf weg te cijferen? Hoeveel pijn, eenzaamheid en ongelukkigheid wil jij nog toelaten in jouw leven door een ander steeds voor jouw behoeftes te laten gaan? Hoe lang blijf jij daardoor jouw gevoelens en dromen onderdrukken?

Ik weet het, dit klinkt allemaal heel pittig. Maar dit is wel wat jij iedere dag opnieuw toelaat in jouw leven als jij blijft denken en kiezen zoals je dat tot nu toe hebt gedaan. Het is een supertalent dat jij haarfijn aanvoelt wat een ander nodig heeft, maar het is ook een valkuil dat je daardoor bij jezelf vandaan gaat.

Uiteraard zeg ik dit niet om je de grond in te boren en vind ik je een enorme lieverd. Ik wil je met dit bericht echter wél bewust maken van het feit dat jij jouw ware potentieel aan het verstoppen bent zolang jij de ander blijft pleasen. De weg die je nu bewandelt gaat niet de weg zijn waarop jij heel vrolijk en huppelend door het leven zal gaan.

Lieve schat, wordt alsjeblieft wakker. Zie in dat jij net zo belangrijk bent als een ander en dat ook jij mag aangeven wat je graag wilt. Dat het niet egoïstisch is als je nee zegt of iets anders wilt dan een ander. Jij hebt evenveel rechten als hem of haar. Je hebt alleen het idee dat dat niet zo hoort of dat je een ander zou teleurstellen. Maar steeds jezelf teleurstellen is wel ok?
Don’t think so….

Ontwaak mooie ziel, sta op, laat de wereld zien wie jij bent! Stop met verstoppen en kies vanaf vandaag wat vaker voor jezelf. Kleine stapjes zijn ook stapjes. Ga lopen. Maak je dromen waar! Wees lief voor jou.
Ik gun het je!

❤ Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?