Slow start

door | 2 okt 2017 | Blog

Vanmorgen had ik een ‘slow start’ zoals dat heet. Ik had even geen haast. Voelde me wat moe en dacht aan een aantal keuzes die ik mag gaan maken voor mezelf. Het werd me direct duidelijk dat daar mijn vermoeidheid ook door kwam. Het niet vooruit komen voor je gevoel omdat je niet kunt kiezen en het vele denken eraan kan je enorm verzwaren. De atmosfeer van de laatste tijd is voor veel mensen momenteel wat heftiger qua energie. Iedereen heeft het druk, moet keuzes maken, is moe, zit niet lekker in zijn of haar vel en voelt zich onrustig. Alles lijkt ook een soort van te ‘moeten’. Wat hier voor mij aan ten grondslag ligt is dat wij met zijn allen een beetje uit onze persoonlijke voegen aan het barsten zijn. Niets kan meer blijven zoals het was. We moeten verder. We zijn aan het groeien en onszelf aan het ontwikkelen.

Slak
Ik pakte een kop koffie om mezelf een boost te geven voor de dag en al nippend staarde ik naar de tuin die langzaamaan aan het veranderen is in prachtige herfstkleuren. Wat gaat de tijd toch snel…. En terwijl ik zo de tuin aan het bekijken was, viel mijn oog op een grote slak die langzaam over de stoeptegel gleed en een slijmspoor achterliet wat prachtig schitterde in de zon. Ik moest lachen. Wat gaat hij toch ongelooflijk langzaam. En wat draagt hij allemaal wel niet met zich mee!

Ingeving
Of het was op dat moment de cafeïne die zijn werk deed of ik kreeg spontaan een ingeving.
Tja….ondanks je bagage…ondanks zijn bagage….hij gaat hoe dan ook door. En voor de één is dat traag, voor de ander is het een normaal tempo en voor weer iemand anders gaat hij heel snel. Een slak gaat altijd door en weet instinctief (of misschien wel intuïtief) waar hij naartoe wil. Al zou je ‘m oppakken en weer terug plaatsen; hij gaat gewoon door.
En weet je? Deze boodschap gaf mij zoveel kracht. Ga door met wat je voelt dat je moet doen. Ookal voel je de zwaarte, ookal gaat het niet altijd even snel. Ookal voelt het voor nu als heel veel, ookal gaat het niet altijd zoals jij wilt dat het gaat, blijf wel lopen. Durf te kiezen en ga vooruit naar datgene waarvan jij instinctief voelt waar je naartoe wilt. De bestemming hoeft niet altijd op voorhand helemaal helder te zijn. De weg er naartoe kan al een doel op zich zijn.

Logo
En alsof dit prachtige inzicht nog niet genoeg was, bekeek ik zijn huisje nog wat grondiger. Ik was zo verbaasd dat ik mijn koffie bijna uitproestte. Het is ook nog eens een groot deel van mijn logo dat ondermeer staat voor positieve verandering van een nieuw leven, puurheid, beschermende kracht tegen het kwaad, spirituele energie, groei en ontwikkeling, in balans komen met jezelf.

Spirituele betekenis van een slak:
” Nu is de tijd om bij jezelf naar binnen te gaan en aan je kern te komen. Hier liggen de antwoorden op je vragen en hier vindt je de oplossingen voor je problemen. De antwoorden zijn er en ik kan je helpen om ze in de diepte van je ziel te vinden.”

Ik zette mijn koffie neer, gaf de slak een handzoen en knipoogde naar ‘boven’. Dank voor deze boodschap!

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?