Oververhit of overprikkeld?

door | 25 jul 2018 | Blog

Vandaag kreeg ik een vraag van een cliënt of ik tips had voor haar i.v.m de warmte. Ze voelde zich oververhit en daardoor overprikkeld.
Uiteraard staan mijn voelsprieten vrijwel altijd aan, dus ik stelde haar de vraag: is het werkelijk de hitte of neem je iets waar wat je je eigen hebt gemaakt?

Vaak als we iets in ons lijf voelen dat anders is dan normaal, maken we dit met onze gedachtes direct verkeerd.
Gedachtes als ‘het hoort er niet’ en in het geval van een HSPér denken we al snel aan overprikkeling.
Zoals jij waarschijnlijk op dit moment de oververhitting ook als een overprikkeling ervaart.

Ze moest toegeven dat ze gisteren met veel mensen in aanraking is geweest waarbij er één persoon nogal negatief gestemd was. Ze gaf daardoor toe dat het dan wellicht inderdaad geen oververhitting is maar een overprikkeling.

Signalen
Wat ons lichaam doet is het geven van signalen. Bij een HSPér zijn die signalen er sneller en vaker. Alleen het leren luisteren en interpreteren ervan is te vergelijken met het leren van een cursus Japans. Daar heb je even tijd en aandacht voor nodig om dat onder de knie te krijgen. 

Doordat het lichaam in dit geval overprikkeld is, kan het meer gaan zweten. Je kunt je bijvoorbeeld ook onrustiger voelen en dan meer willen bewegen om van dat gevoel af te willen komen. En juist door de warmte voelt dat heel onaangenaam: je krijgt het er letterlijk warm van. Het is dus heel logisch dat de gedachte die je hebt is dat je oververhit bent. Alleen kijk ik naar de oorzaak ipv het gevolg.

Tips:
De tips die ik haar en jou met deze warme dagen wil meegeven zijn:
* Zodra je een verandering bemerkt in je lichaam: was direct je handen en laat de energieën van anderen in gedachte afvoeren;
* Indien het mogelijk is: spring onder de douche met de intentie om alles wat niet van jou is van je af te spoelen;
* Mocht je de luxe hebben in de buurt te zijn of te wonen van de zee: neem een heerlijke duik. De zee is bij uitstek de zuiveraar en neemt alles wat niet van jou is graag voor je mee om een bijdrage te zijn voor moeder aarde (zij zet alles om in iets positiefs);
* Als je een bad hebt, kun je ook een verkoelend bad nemen waarin je dode zeezout doet. Dode zeezout heeft ondermeer een zuiverende werking om alle negatieve en overtollige energieën op te nemen.

Hou je hoofd koel en je hart warm!

Liefs,
Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?