Kun jij gewoon zijn?

door | 22 mei 2021 | Blog

Kun jij dat? Gewoon zijn?

Gewoon zijn kan alleen in het moment. Je kunt niet gewoon zijn wanneer je bezig bent met het bedenken hoe je de ander kunt laten zien hoe goed, slim of lief je bent. Je kunt niet gewoon zijn wanneer je in je denken zit.

Neem de gewone dingen in je leven niet voor lief. Realiseer je dat het genieten zit in de simpele dingen. Luisteren naar het fluiten van de vogels en de vrijheid in jezelf voelen. Vol verwondering de knoppen aan de bomen ziet veranderen in bloesem. De donkere wolken zien verschijnen uit het niets en de regenbui over je heen voelen gaan. De zonnestralen op je huid voelen.

Gewoon zijn betekent ook dat je de rust ervaart tijdens het koken van een maaltijd, van het heerlijke gevoel tijdens het opruimen van je kledingkast of wanneer je het bed verschoont.

Gewoon zijn is je ontspannen voelen en in het moment aanschouwen en zijn. Geen inspanningen ervaren tijdens het doen. Geen druk ervaren van buitenaf. Alleen maar de ontspanning door je heen laten gaan en weten dat het goed is.

Hoe heerlijk lijkt je dat om daarmee eens bewust te gaan zijn? Om daar vaker voor te kiezen en te voelen wat je voelt?
Wat zal het voor je doen?

Meer rust? Minder druk? Meer ruimte?

❤ Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?