KeiHART

door | 27 jun 2017 | Blog

Meestal check ik een paar keer per dag mijn e-mails. Zo begon ook vorige week mijn werkdag. In de ene hand een kop koffie en in de andere mijn smartphone. Één van de mails was een reactie op een mail van de dag ervoor. Sinds dat mailtje van die ochtend was mijn daginvulling heel anders verlopen dan gepland. Ik werd even volledig door mijn emoties door elkaar geschud, maar voel mij sindsdien strijdvaardiger dan ooit om mijn missie en dus mijn passie te volbrengen met mijn bedrijf.

Ontmoeting
Tijdens een zakelijke bijeenkomst, zo’n anderhalf jaar geleden, ontmoette ik een aardige dame. We wisselden wat van gedachten, ik vertelde haar over mijn plannen voor mijn bedrijf en zij vertelde over haar bedrijf. We hadden een leuk gesprek. Zij was net begonnen en stak ook zeker niet onder stoelen of banken dat zij gelovig is. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Iedereen is immers zoals hij of zij is met welke voorkeuren of achtergrond dan ook. Juist de diversiteit van de mensheid intrigeert mij. Aan het einde van ons gesprek gaf ze mij haar visitekaartje en we hadden sindsdien zo af en toe contact.

Uitnodiging
Een aantal weken geleden stuurde zij mij een mail of ik interesse had om bij haar een workshop te volgen. Direct was ik enthousiast want hetgene wat zij aanbood wilde ik al langer persoonlijk ervaren. Maar omdat ik pas ben begonnen als ondernemer moet ik prioriteiten stellen in mijn uitgaven. Ik stelde haar daarom voor om onze diensten aan elkaar uit te wisselen. Ik zou dan een workshop bij haar volgen en in ruil daarvoor kon zij een Reiki of Access Bars behandeling bij mij krijgen of eventueel een reading als dat beter voor haar voelde.

De boodschap
Vorige week ontving ik daarop een reactie die ik niet snel zal vergeten. Een deel uit haar mail:

Nu geloof ik wel zoals je weet in een spirituele wereld, maar zie deze zeer waarschijnlijk totaal anders dan jij. Ik geloof daarin in Licht/Leven en duisternis/dood, God, de Vader, Jezus en De Heilige Geest en Zijn Engelen versus zijn vijand, de duivel en zijn demonen. Dit is een bovennatuurlijke realiteit waarin ik leef.

En hoe ongelooflijk het voor jou misschien klinkt: reiki lijkt misschien licht, maar is duisternis. Ik zou dus liever niet meedoen aan reiki en een bars behandeling als ik eerlijk ben.

Ik wil je hiermee niet kwetsen, ik hoop dat je dit begrijpt! Ik mag je graag, maar dat betekent juist dat ik je dan ook wil waarschuwen (ook al ben je het er vast niet mee eens ). Niet dat ik me beter voel of zo, absoluut niet! We zijn gelijkwaardig! God houdt ook zoveel van jou!

Retour afzender
Terwijl ik haar reactie las, merkte ik dat ik verbaasd was. Heel even kon ik er zelfs om lachen maar later voelde ik de gifpijl in mijn hart wringen en begon er last van te krijgen.

Een paar jaar geleden heb ik geleerd om oordelen, vooroordelen, conclusies, emoties en gevoelens van anderen in gedachten terug te geven aan de persoon die deze uitspreekt. Sinds ik de tools van Access Consciousness, waar Access Bars een onderdeel van is, heb leren toe te passen ben ik mij daar nog meer bewust van geworden. Je leert hierin ondermeer te onderscheiden wat van jou is of van iemand anders en wat je daarmee vervolgens kunt doen.

Wat voor effect hebben al die overtuigingen, oordelen, meningen, emoties op je lichaam, je ziel, je zijn? Om die reden besloot ik alsnog een reactie te geven op de mail van deze dame met de intentie daarmee alles terug te sturen naar de afzender.

Een deel uit mijn mail:
Wat jammer dat je je zo uitspreekt over dat Reiki volgens jou duisternis zou zijn. Het voelt als een veroordeling zonder dat het jouw eigen persoonlijke oordeel lijkt. Wie bepaalt wat goed is of fout en wie bepaalt daarmee wie goed is en slecht?

Ik weet dat ik als mens vanuit mijn hart andere mensen kan en mag helpen. Ook ik ben een lichtwerker en doe dit alles uit liefde. En dat ik daarvoor zelfs mijn gaven mag inzetten en dat ik daarmee een connectie weet te maken met een hogere energie vind ik alleen maar erg bijzonder. Dit is mijn roeping en ben daar vanuit mijn diepste zijn dankbaar voor dat ik eindelijk mijn pad bewandel en mensen help. De één noemt het werken vanuit liefde, met liefde, met engelen, gidsen, universele liefde enzovoorts. Een ander noemt het God. Ik waardeer en respecteer beiden. Ik veroordeel het niet. Ik vermoed zelfs dat er niet eens een scheidingslijn is.

Als ik dit werk niet zuiver zou doen, zou ik jouw reactie deels kunnen begrijpen. In dit geval ben ik het volledig met je oneens. Ik merk dat het me raakt maar vind het bovenal jammer. Tegelijkertijd blijft het een mening en zegt dit niet zoveel over wie ik ben als persoon en dus laat ik het bij jou en geef ik het in liefde terug.

Moraal van het verhaal
De achterliggende gedachte van dit hele verhaal en wat ik jou wil meegeven, is dat we altijd bloot staan aan onze omgeving. Bewust of onbewust worden wij altijd veroordeeld. Als we iets doen vinden sommige mensen dat helemaal fantastisch en anderen vinden het daarentegen helemaal niks.

Ik zeg op mijn beurt: ga doen wat JIJ voelt en wat JIJ wilt. Want alleen jij kan jezelf gelukkig maken. Achter ieder oordeel van een ander zitten waarschijnlijk allerlei gedachtes, emoties en overtuigingen. Mogelijk zijn deze overtuigingen niet eens van hem of haarzelf en hoeven dus ook niet waar te zijn. Belangrijker nog is dat het helemaal NIETS over jou zegt, maar meer over de persoon in kwestie.

Kortom ga jouw grenzen aangeven, stel jezelf haalbare doelen maar bovenal: blijf lopen. Elimineer desnoods een aantal mensen of zaken uit jouw leven als je voelt dat hij of zij jou in jouw groei tegenhouden. Maar ga doen wat je voelt. Luister naar jouw hart. Ga KeiHART leven!

Kin omhoog, haal je neus op en stuur alles wat jou en jouw missie in de weg staat: RETOUR AFZENDER!
BAM!

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?