De vlinder

door | 7 aug 2017 | Blog

Een man vindt een cocon van een vlinder en neemt deze mee. De volgende dag verschijnt er een kleine opening in de cocon. De man kijkt urenlang toe hoe de vlinder worstelt om zich door de kleine opening naar buiten te werken.

Op een bepaald moment lijkt het erop dat de vlinder zich heeft vastgeworsteld en niet meer verder komt. De man besluit de vlinder in al zijn goedheid te helpen. Hij neemt een schaar en knipt de rest van de cocon open. De vlinder kan zich nu vrij eenvoudig losmaken.

Maar de vlinder heeft een gezwollen lichaam en natte, verfrommelde vleugels. De man verwacht dat de vlinder elk moment haar vleugels zal uitslaan en blaast de vleugels nog even droog. Maar het gebeurt niet, de vlinder vliegt niet weg.

Het verandert niet meer. De vlinder blijft rondkruipen met een gezwollen lichaam en verfrommelde vleugels.

De man was ongeduldig en begreep niet dat de krappe cocon en de worsteling nodig was voor de vlinder om door de opening te kruipen. Het proces van ontpoppen was noodzakelijk om het lichaam van de rups te verlaten en te transformeren in een vlinder. Zonder de worsteling zou zij niet klaar zijn om in vrijheid uit te vliegen.

Auteur: onbekend

Soms zijn worstelingen exact wat wij nodig hebben in het leven. Zonder obstakels zouden wij nooit zo sterk zijn geworden.

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?