Alphen aan den Rijn: 9 april 2011

door | 9 apr 2021 | Blog

Vandaag is voor mij een pittige dag vol met emotionele herinneringen.

De dag waarop mijn geboortestad Alphen aan den Rijn werd opgeschud. In één van de winkelcentra schoot Tristan willekeurig een aantal mensen dood. Daarna zichzelf.

Destijds werkte ik bij de politie en ben ik naar een interne informatieavond gegaan. Een hele pittige periode. Heftige beelden die ik toen zag, persoonlijke verhalen van collega’s die ter plaatse waren, de opgenomen geluidsfragmenten, de reacties en vooral véél, heel veel emoties.

Los van het feit dat directe collega’s -die zich hebben ingezet -sindsdien zijn gevormd, maar ook de dierbaren van de overledenen, de mensen die er op dat moment waren…deze hele situatie heeft iets gedaan met iedereen.

Helaas is ook iemand die ik kende op die dag noodlottig omgekomen. Margriet.
Tot haar laatste secondes nam ze het voor anderen op. Ze liet mensen schuilen in haar winkel, waarschuwde hen en stond op het laatst tussen een willekeurig slachtoffer en de schutter in wat ze met de dood heeft moeten bekopen. Ontzettend dapper…

Een stoere, rauwe dame met het hart op de tong maar ook op de goede plek.
Zij geloofde in mij en gaf me letterlijk en figuurlijk een podium.
Een podium van trots zijn op mezelf, zelfliefde en zelfwaardering. Ik mag gezien worden.
Dat zei ze.
Nooit maar dan ook nooit zal ik dat ooit vergeten. Tot op de dag van vandaag klinken die woorden door als ik even onzeker ben of iets uitstel.

Heb het leven lief en wees niet bang.
Deze woorden zijn naar aanleiding van deze dag in dit winkelcentrum te lezen. Ze hebben de intentie je kracht te geven om door te gaan en te blijven genieten van alles wat er is. Ook vandaag de dag zijn ze zo ontzettend passend. En misschien zijn ze altijd wel toepasselijk.

Het is alweer even geleden, vandaag precies 10 jaar……
Nooit meer zal het zo zijn zoals het was.
Eenmaal de scherven, wordt het nooit meer een geheel; het glas.

Laat het ons krachtiger maken,
het glas is halfvol, niet half leeg.
1x per jaar erbij stilstaan is belangrijk, maar ga wel verder met het mooie leven dat je kreeg. Jaag je dromen na. Laat de wereld maar zien dat je er bent.

Sterkte allemaal vandaag voor wie dit aangaat of raakt en een dikke kus voor jou Margriet. R.I.P.
♥Nadine

Gerelateerde berichten…

Jouw kledingkast anders bekeken

Jouw kledingkast anders bekeken

Je hebt eindelijk de stap gezet om hulp in te schakelen, omdat je hebt gemerkt dat alles alleen oplossen je niet meer zo goed lukt. Maar toch gaat het niet snel genoeg naar je zin. Zo nu en dan maak ik in de praktijk mee dat mensen de verwachting hebben dat hun...

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Wat zou je doen als je meer zou durven?

Als alles mogelijk is, wat zou je dan kiezen? Hoe vaak heb jij nog angsten, onzekerheden, excuses en andere bedenksels om iets niet te doen? Zou het kunnen zijn dat al die genoemde zaken worden gecreëerd zodat je blijft steken waar je nu staat? Wat als dit alles niets...

0 reacties

Chat openen
1
Hallo 👋
Kan ik je helpen?